INFORMASJON VEDR KORONA GRAN IL TURN

Gran IL turn innretter treninger, samlinger og konkurranser ut fra NGTFs retningslinjer. 

 

OM GRAN IL TURN

Gran IL Turn ble stiftet i 1976. I dag har turngruppa ca 300 medlemmer fra 3 år og opp til 50+, fordelt på 15 partier. Vi har lek og turning for de minste/mellomste, freestyle og trampett, tumbling, frittstående og gymnastikkhjul for de eldre guttene og jentene.

Turngruppa benytter treningslokaler på Hadeland Videregående Skole. Her er det turngrop, airtrack, tumblingbane osv. Gran har et godt turnmiljø, med flere turnere som også har satset videre på turn, bl.a. Ollerup i Danmark, og som kommer tilbake som inspirerende trenere! Vi er spesielt dyktige på gymnastikkhjul og har deltatt i både NM og VM.

Stevner og konkurranser

Hvert år deltatt de minste på Barnekretsturnstevnet i Oppland, en helg der foreningene i Oppland Turnkrets viser sine ferdigheter gjennom frittstående/dans, trampett og tumbling. I 2013 var Gran arrangører for dette stevnet, med oppvisninger i Gran sentrum, workshops i idrettsparken og turnfest i hallen. Nytt barnekretsturnstevne i Gran står på trappene i 2021. I tillegg arrangerer Gran IL turn Granspretten, et årlig arrangement der klubben inviterer andre turnforeninger til en helg med turn og konkurranser.

De fleste konkurransene Gran deltar på foregår på kretsnivå, men Gran har også mål om å kvalifisere seg til NM i troppsgymnastikk. Konkurransene skal ha fokus på gleden ved sporten, og det skal være gøy å delta. Vi deltar på bakgrunn av dette, samt å måle våre egne ferdigheter mot andre lag i kretsen.

TROPPSGYMNASTIKK

Troppsgymnastikk skiller seg fra apparat-turn ved at vi alltid stiller som et lag og trener innenfor trampett, tumbling og frittstående.

Les mer om troppsgymnastikk her. 

frittstaende.jpg.jpg

IMG_0710_1.jpg

IMG_0727_1.jpg

 

 

solveig%20s%E6thre.JPG

GYMNASTIKKHJUL

Gymnastikkhjul har blitt mer og mer populært etter at det ble innført i Norge i 1991. NM ble arrangert for aller første gang i 1998 og i dag konkurreres det i tre øvelser; linje, hopp og spiral.

Linje: Mens hjulet ruller utføres gymnastiske øvelser i hjulet. Hjulet skal hele tiden bevege seg. En øvelse skal ha minimum 8 momenter samt avhopp.

Hopp: Her settes hjulet i gang av gymnast som løper etter og hopper opp på hjulet. Fra toppen hopper gymnasten ned på en tykk matte. Det er fra enkle ridehopp til saltovarianter.

Spiral:Her vippes hjulet over på den ene ringen og ruller hele tiden på kant. Hjulet beveger seg i sirkel. Også her utføres gymnastiske øvelser mens hjulet er i bevegelse.

Les mer om gymnastikkhjul her.


 

For å trene og konkurrere i turn kreves det koordinasjon, styrke, spenst, utholdenhet og bevegelighet. Turn er med andre ord en meget allsidig idrett hvor kroppen blir trent opp på mange områder, og danner grunnlag for mange andre idretter.
For mer informasjon, besøk: www.gymogturn.no

 

BEKLEDNING

På trening brukes tights/short og t-skjorte samt sklisokker/turnsokker eller barbeint. Vi har egne turndrakter med lange armer og bein som kan brukes på trening og oppvisninger. Disse bestilles gjennom turnstyret (turn@granil.no). 

Turnere på konkurransepartiet har egne turndrakter som bestilles via trener/turnstyret.

Overtrekksdress/treningsdress kjøpes hos Sport 1 Hadeland på Smietorget. Delene (genser/jakke/bukse) kan kjøpes separat. Gymnaster som konkurrerer skal defilere med dress. De gamle dressene kan selvfølgelig fortsatt brukes.