Treningstider høst/vinter 2020/2021

Turngruppa i Gran IL har treninger i idrettshallen på Hadeland Videregående Skole. Bruk inngangen ved biblioteket og ta trappa eller heisen ned i 1. etasje. Turnhallen ligger lengst inn, forbi alle garderobene. Frittstående har trening i gymsalen på Gran ungdomsskole.

Gran IL turn har trolig Norges beste trenerteam.
For sesongen 2020/2021 er David Jensen hovedtrener, og med seg på laget har han Gunnar Happy Nordbeck, som er tilbake igjen i Gran etter et år i Ørlandet Turnforening. David og Happy leder alle partiene, bortsett fra nøstene og gymhjul. Nøstene er det Anne Marie Helmen som er ansvarlig for, mens Trude Agasøster og Silje Bjørgengen har ansvar for gymhjul
I tillegg er flere av gymnastene/tidligere gymnaster samt engasjerte foreldre med som hjelpetrenere.

Online påmelding og betaling til høstens partier åpner 14. august for de som har vært med på turn tidligere

Nye medlemmer kan melde seg på fra 18. august kl. 12.00

Vi anbefaler å melde på via PC og ikke mobile enheter. Husk å ha betalingskort lett tilgjengelig.

Treningene for høsten 2020 starter uka etter skolestart fra mandag 24. august. 

Kontakt oss på turn@granil.no dersom du har spørsmål.

 

Turnpartier høst 2020/ vår 2021

Gymlek for Nøster 3 - 5 år, både gutter og jenter. Onsdag 17-19

Gymlek er et av treningskonseptene til Norges Gymnastikk og turnforbund og legger stor vekt på lekpreget aktivitet, allsidig og motorisk utviklende grunntrening. Det brukes et fast opplegg med oppvarming på gulvet gjerne en lek, deretter går barna igjennom en rundløype med mange forskjellige stasjoner og apparater og tilslutt en avslutningslek eller tøying.  I starten må foreldre være med og følge barnet rundt i apparatløypa. Etter hvert som barnet blir tryggere oppfordres de til å gå på egenhånd. Foreldrene må da hjelpe til på stasjonene og der det trengs. Det er altså forventet at voksne hjelper til på treninga! Vi ønsker ca 5 voksne som hjelper til under apparatløypa. Prat sammen, bytt litt på –ingen krav til forkunnskap. Foreldre hjelper også til med å rigge apparatene før og etter trening.

Nøstene deltar med oppvisning på lokale arrangementer 2 – 3 ganger i løpet av året.

3-4 år for de som er født i 2017 og siste halvdel av 2016 – onsdag kl. 17-17:50

4-5 år for de som er født i 2015 og første halvdel av 2016 – onsdag kl. 18-18:50 

Trener: Anne Marie Helmen. Treningsavgift kr. 600 pr. halvår.


Salto turn, 6 - 7 år (1. og 2. klasse). Mandag 17-18

For både gutter og jenter! Her legges det vekt på mye lek og moro med varierte øvelser. Det blir litt mer gymnastikk og turn enn for nøstepartiene og øvelser fra Idrettens Grunnstige introduseres. Gjennom disse øvelsene lærer barna de mest grunnleggende ferdighetene i gymnastikk. Bruk av apparater sikrer variasjon i aktivitetene og gir en god bevegelseserfaring. Partiet deltar med oppvisninger på lokale arrangementer 3 – 4 ganger i løpet av året, og på barnekretsturnstevnet i juni.

Trener: David Jensen og Happy Nordbeck. Treningsavgift kr. 700 pr. halvår.


Salto turn, 8 - 9 år (3. og 4. klasse). Mandag 18-19 

For både gutter og jenter! Her legges det vekt på mye lek og moro med varierte øvelser. Det blir mer gymnastikk og turn enn for nøstepartiene og øvelser fra Idrettens Grunnstige. Gjennom disse øvelsene lærer barna de mest grunnleggende ferdighetene i gymnastikk. Bruk av apparater sikrer variasjon i aktivitetene og gir en god bevegelseserfaring. Partiet deltar med oppvisninger på lokale arrangementer 3 – 4 ganger i løpet av året, og på barnekretsturnstevnet i juni.

Trener: David Jensen og Happy Nordbeck. Treningsavgift kr. 700 pr. halvår.

 

Salto turn, 10 - 11 år. (5. og 6. klasse) Torsdag 17.00 - 18.00.

Vi trener aktivt i trampett og tumbling/-matteøvelser og trampoline. Prøver også enkelte øvelser i tradisjonelle turnapparater. Det legges vekt på mykhet, bevegelighet, styrke og spenst. Vi fortsetter med øvelser fra Idrettens Grunnstige. Vi deltar i lokale oppvisninger og på barnekretsturnstevnet i juni.

Trener: David Jensen og Happy Nordbeck. Treningsavgift kr 700 pr. halvår.

 

Salto turn, 12 år og eldre. (fra 7. klasse og eldre) Lett øvet/nybegynnere. Tirsdag kl. 17.00 - 18.00. 

Her trener en trampett, tumbling og trampoline. Vi starter med grunnleggende turnøvelser for å få trent inn basisferdigheter. Det er ikke krav om å konkurrere.

Trener: David Jensen og Happy Nordbeck. Treningsavgift kr. 700 pr halvår.  

 

Turn Minirekrutt (født 2010, 2011 og 2012). Mandag 19-20 og fredag 17-18. 

Her trener vi turn med hovedvekt på trampett og tumbling. Vi deltar på lokale oppvisninger og barnekretsturnstevnet i juni. Det er 2 treninger i uka og turner må ha erfaring fra turn og være motivert for å lære mer.

Trenere: David Jensen. Treningsavgift kr. 1000 kr pr halvår. 

 

Troppsgymnastikk, rekrutt KONKURRANSE.

Tropp 1  17:00 - 18:30 tirsdag og torsdag, samt fredag (18.00 - 20.00) og søndag (10.30 - 13.00)

Treningsavgift: 2 dager kr. 2000,- , 3-4 dager kr 2500,- pr halvår.

Tropp 2 18:00 - 20:00 tirsdag og torsdag, samt fredag (18.00 - 20.00) og søndag (10.30 - 13.00)

Treningsavgift: 2 dager kr. 2200,-, 3-4 dager kr. 2800,- pr halvår (tirsdag, torsdag, fredag og søndag)

Her spesialiseres det på trampett og tumbling, Vi deltar i konkurranser innen trampett og tumbling på kretsnivå, samt lokale oppvisninger og barnekretsturnstevnet i juni. Turner må ha erfaring fra turn og være motivert for å lære mer. Uttak til partiet etter prøve/samtale med trenere. Eksisterende gymnaster på dette partiet får tilsendt epost med påmeldingsinfo.

Vi tar ikke inn nye gymnaster på disse partiene nå. Neste oppstartsmulighet er etter jul. Send epost til turn@granil.no for å bli satt på venteliste. Uttak til partiet etter prøve/samtale med trenere.

Trenere: David Jensen og Happy Nordbeck

 

Tropp 3.Troppsgymnastikk Junior/Senior KONKURRANSE  


Her spesialiseres det på trampett og tumbling. Vi deltar i konkurranser innen trampett og tumbling på kretsnivå, en konkurranse utenfor kretsen, samt lokale oppvisninger og barnekretsturnstevnet i juni. Turner må ha erfaring fra turn, delta på høstens konkurranser. Uttak til partiet etter prøve/samtale med trenere.  Eksisterende gymnaster på dette partiet får tilsendt epost med påmeldingsinfo.

Vi tar ikke inn nye gymnaster på disse partiene nå. Neste oppstartsmulighet er etter jul. Send epost til turn@granil.no for å bli satt på venteliste. Uttak til partiet etter prøve/samtale med trenere.

Treningsavgift 2 dager kr. 2200,- 3-4 dager kr. 2800,- pr halvår. (tirsdag, torsdag, fredag og søndag, samt 1-2 treningssamlinger)

Trenere: David Jensen og Happy Nordbeck.

 

Gymnastikkhjul fra 9 år og eldre, nybegynner og viderekommende. Tirsdag kl. 17.


Her gis det grunnleggende trening i øvelsen gymnastikkhjul, som gymnaster fra Gran IL har hevdet seg godt i på nasjonalt og internasjonalt nivå. For nybegynnere kreves grunnleggende turnferdigheter (minimum ½ år med basis turntrening og minimum høyde 125 cm)

Treningsavgift kr. 850 pr. halvår.

  

Gymnastikkhjul viderekomne, 11 år og eldre.

Tirsdag 18:00-19:30 

Onsdag 19:00-21:30 

Her bygges det videre med linje, hopp og spiral i gymnastikkhjul.  Det kreves at gymnast har gått nybegynnerpartiet tidligere og ifølge trener er kvalifisert.

Tirsdagspartiet vil trene på linje, hopp samt spiral og vil bli delt etter alder samt nivå og delta på lokale oppvisninger.

Onsdagspartiet trener linje, hopp samt spiral og vil bli delt etter alder samt nivå og delta på oppvisninger og konkurranser både lokalt og nasjonalt.


Tirsdag treningsavgift kr. 850 pr. halvår.  Trener:  Silje Bjørgengen

Onsdag treningsavgift kr. 1000 pr. halvår.  Trener: Trude Agasøster.

 

Turn for voksne. Mandag 20-21:30 

For voksne gutter og jenter, turnforeldre og tidligere turnere som ønsker å trene på trampoline samt tumbling og lære seg enkle turnøvelser, men ikke konkurrere. Fra 16 år og eldre!

Treningsavgift kr. 850 pr. halvår. Trener: Happy Nordbeck

 

Frittstående Tropp 2 og 3.

I frittstående utfører gymnastene et program til musikk (uten apparater). Det er krav til takt- og temposkifte i musikken. Programmet skal inneholde gymnastiske elementer for for eksempel hopp/sprang, piruetter, sving, balanse, bølger. Det skal også inneholde akrobatiske elementer for eksempel hjul, håndstående, skift, araber, flikflakk, salto. Det skal også legges vekt på dynamikk i utførelsen av elementene og programmet skal inneholde formasjonsendringer, forflytninger og tempovekslinger.

For gymnaster fra konkurransepartiet. 

Mandag 15.30 - 17.00 i gymsal på Gran Ungdomsskole.

Treningsavgift: kr 700,-

 

FreeStyleTurn - oppvisningsgymnastikk

Et helt nytt turntilbud i Gran IL turn som kombinerer turn, gymnastikk og akrobatikk. Hovedvekten blir på trampoline og akrobatikk.
Vi ønsker å gi dette tilbudet for å lage en oppvisningstropp som kan delta på stevner og oppvisninger. Liker du å bevege, utfordre og trene i fellesskap er dette aktiviteten for deg! 
I første omgang ønsker vi å se interessen rundt dette tilbudet.
Ingen krav til ferdigheter i turn. 

Alder: fra 12 år og oppover.

Søndager kl 13.00 - 15.00

Treningsavgift: 1500,-

 

Alle våre partier er både for gutter og jenter

 

  • Det er begrenset antall plasser på partiene på grunn av antall trenere og tilgjengelig utstyr pr turnparti.
  • Det forutsetter medlemskap i Gran IL for deltakelse i turngruppas aktiviteter.

  • Hvis man ønsker å starte på et parti over egen alder må turner kunne mestre turnpartiets nivå, og det må godkjennes av trener.
  •  Turnforbundets utøverforsikring dekker alle som betaler treningsavgift.
  •  Pass på å registrere riktig mobil og e-postadresse ved påmelding. Vi sender beskjeder og invitasjoner pr sms og e-post.

Kalender

Juni
MTOTFLS
31123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
2829301234

Aktiviteter

Ingen aktiviteter tilgjengelig for øyeblikket